Wall is Living, Breathing Centerpiece of Office HQ

Sourced from GlobeSt.Com

When Prologis undertook a major renovation of its global headquarters in San Francisco back in 2017, the multinational logistics and industrial real estate company wanted something with a wow factor. The previous renovation was back in 1999, AMB’s original retrofit project, and the 35,000-square-foot space hadn’t changed much in that time, GlobeSt.com learns in this exclusive.

“There were kitchenettes throughout the space and the living room was at the end of the pier; very cold and not utilized much at all,” Lilly Kazeminia, value-add investments for Prologis, tells GlobeSt.com. “We wanted a central communal space with a living room feeling to be at the heart of the office.”

Prologis tasked Habitat Horticulture with creating a centerpiece to set the tone for its office interior.

Habitat Horticulture worked closely with architects Perkins+Will to achieve that overall look and feel with striking results. The living wall, measuring 19 feet 9 inches wide by 14 feet 8 inches tall, is a burst of greens suspended in the middle of a white and gray palette. It is a good combination of form and function, providing a counterpoint to the surrounding materials to make the office feel more dynamic and alive.

Click here to read the full article