Winning Design for Taiwan Art Museum Features Sloped Green Roofs

Sourced from Dezeen

Joe Shih Architects and Riken Yamamoto & Field Shop have won the international competition to design an art museum in Taoyuan, Taiwan.

Called "The Hill", the winning design for the Taoyuan Museum of Art features a pair of buildings with inclined green roofs on either side of a raised railway.

The back-to-back buildings form a "symbolical gate and hub" for the city of Taoyuan.

The building's slanting green roofs will be planted with trees and walkways will zig-zag across the between terraces used for displaying artworks and as viewing platforms.

Cut-out entryways and slots connect the outside with the gallery spaces under the sloped roofs, while a staircase and lift runs from top to bottom.

Cube-shaped pavilions built into the sloped facade will be available to artists to rent as temporary exhibition spaces or shops.

Click here to read the full article